Teklif Listesini Temizle
Teklif Listesine Git
tr
22 Yıldır Burada Çalışmanın Verdiği Duyguyu Kaybetmedim

22 Yıldır Burada Çalışmanın Verdiği Duyguyu Kaybetmedim

NSK Group bünyesinde bulunan NSK Otomotiv şirketinde çalışan Hasan Işıktaş, Üretim ve Planlama Departmanında Boru Kesme Operatörü olarak görev yapıyor. Evli ve iki kız çocuğu sahibi Hasan Bey, işini çok sevdiğini dile getiriyor ve NSK Group’ta çalışmanın verdiği güzel duyguyu 22 yıldır içinde hiç kaybetmediğini söylüyor.

 

 

1997 yılından bu yana çalışıyorum
1997 yılından bu yana yani 22 yıldır NSK Group bünyesinde çalışıyorum. 2010 yılından beri ise Boru Kesme Operatörü olarak görevime devam ediyorum. Fabrikamızın bulunduğu Karacabey’de oturuyorum. Yaptığım iş dışarıdan gelen boruyu indirme, stoklama ve üretimin ihtiyacına göre kesme görevlerini kapsıyor.

Zor şartlardan geldik şimdi iş yükümüz hafifledi
İşe ilk başladığım zamanlarda daha zor şartlar vardı. Benim yaptığım iş açısından düşünürsek eskiden daha çok insan gücüne dayanan bir iş yapış şeklimiz vardı. Şuanda ise özellikle ürünleri taşırken transpalet ve forklift gibi araçlar kullanıyoruz. Dolayısı ile iş yükümüz bir hayli hafifledi.

İşimi özenle yapmaya gayret ediyorum
Ben burada yaptığım iş ile üretime malzeme sağlıyorum. Yaptığımız iş bir sonraki kişinin de çalışmasını sağlıyor. Bende işimi yaparken özellikle benden sonraki kişinin beni beklemeyeceği şekilde işimi özenle yapmaya gayret ediyorum.

Şirketimizi bir aile gibi görüyorum
Ben bu şirketi bir aile gibi görüyorum. Evden çıkarken çalıştığım şirket için işe gidiyorum gibi değil sanki kendi işime geliyorum gibi hissediyorum. Fabrika içerisinde çok güzel bir çalışma ortamımız var. Herkes birbiri ile açık bir şekilde fikir alışverişi yapabiliyor.
Ücretlerimizi düzenli olarak tam zamanında alıyoruz. Birde 3 ayda bir belirli kriterlere göre de prim ödemelerimizi alıyoruz. Özellikle tam maaş prim aldığımızda çok mutlu oluyoruz. Ek olarak gıda yardımları ve bayram hediyeleri de alıyoruz. İşe gidip gelmek için servisimiz var ama ben sağlığım açısından yürümeyi tercih ediyorum. Ayrıca sabahları yürümeyi de çok seviyorum.

Şirketimizdeki sosyal faaliyetlerden de çok memnunum
Şirketimizin yapmış olduğu sosyal faaliyetlerden de çok memnunum. Özellikle aile şenliği etkinliklerimiz bizlere ailemiz ve arkadaşlarımız ile vakit geçirebileceğimiz bir ortam sunuyor. Şenlikte çocuklar yarışmalara katılıyor ve eğleniyorlar. Ben bunun şirketimizin bize sunduğu önemli bir imkan olduğunu düşünüyorum. Özellikle bazı dönemlerde fabrikada yapılan kahvaltı veya mangaldan öğle yemeği gibi etkinlikleri de başarılı buluyorum. Geçmişte şirketimizin sağladığı imkanlar ile 3 sefer memleketim olan Dursunbey’e çalışma arkadaşlarım ile geziye gitmiştik. Arkadaşlarımız ile güldük, eğlendik. Bu vesile ile tekrar şirketime teşekkür ediyorum.

Bir ekip olarak çalışıyoruz
Biz bu şirkette bir ekip olarak görev yapmaktayız. Ben üzerime düşen görevi en iyi şekilde yapar isem şirketimin de yaptığı işi en iyi şekilde yapacağına inanıyorum. NSK Group’da çalışıyor olmak bence çok güzel bir duygu, ben 22 yıldır bu duyguyu kaybetmedim. Bir çalışan olarak devamlı çalışabileceğim bir iş olduğunu bilmek de bana güven veriyor.

Burada üretiyoruz, dünyanın bir ucunda kullanılıyor
NSK Group bünyesinde üretilmiş olan yani bizim elimizden çıkan bir ürünün dünyanın bir ucunda bir araca takılacağını bilmek gerçekten bizi çok mutlu ediyor.

İşimi çok seviyorum
İşimi gerçekten çok seviyorum. Hiç durmadan işimi yapmak istiyorum. Eskiden tezgaha kalıp hazırlardım. Örneğin çalıştığım tezgaha içeride çalışan kalıptan sonra kullanacağı 7. kalıbını bile hazır ederdim.

Hobi bahçemde zaman geçiriyorum
Yıllar içerisinde burada çalışarak bir ev sahibi oldum. Evliyim ve biri liseye biri üniversiteye giden iki kız çocuğum var. Kızlarımın kendi ayakları üzerinde durduğunu görmekten başka bir hedefim yok. Boş zamanlarımda evimin yan tarafında bulunan hobi bahçesinde zaman geçiriyorum ve elimden geldiği kadar bir şeyler yetiştirmeye gayret ediyorum. Toprağa dokunmayı ve toprak ile uğraşmayı çok seviyorum.

Onu arkadaşı Necmi Sökmen'e sorduk
2001 yılından beri NSK Group’ta çalışıyorum. Hasan Abi ile uzun zamandır tanışıyorum. O, çok çalışkan ve işini severek yapan iyi bir insan. Ayrıca ailesine de çok düşkün olduğunu belirtmek isterim.