Teklif Listesini Temizle
Teklif Listesine Git
tr
Fabrikamızda GES ile Yeşil Dönüşüm

Fabrikamızda GES ile Yeşil Dönüşüm

NSK Group olarak ROTA markamız ile 2 fabrikamızda otomotiv endüstsi için üretim yapıyoruz. Direksiyon, Süspansiyon ve Hidrolik Parçalar Fabrikasının çatısında Haziran 2022 itibari ile güneş enerjisi santrali (GES) yatırımımızı devreye aldık.

GES yatırımı yapma kararımızı etkileyen faktörlerden ilki fabrikamızın bulunduğu konumun aldığı güneş miktarı bakımından bu yatırım için verimli olması oldu. Ayrıca GES’in çevre dostu ve sürdürülebilir bir enerji kaynağı olması bu yatırım için öne çıkan diğer etkenler oldu. Nitekim yaptığımız GES yatırımının yılda 1143 ton karbon emisyonu oluşumunu engellediğini hesaplamaktayız.  GES kurulumuyla ihtiyacımız olan enerjiyi tükettiğimiz yerde üretir duruma geldik, tasarruf odaklı bir ekosistem oluşturduk.

 

Fabrikamızın çatısında 1.2 mwh  GES bulunmaktadır. Yapılan hesaplamalara göre bu santral bulunduğu fabrikamızın toplam enerji ihtiyacının %53’ünü karşılamaktadır. Projenin kendi kendini 4,5-5 yılda amorti etmesini öngörüyoruz.

 

Yaptığımız yatırımın geri dönüşlerinden enerji fiyatlarının sürekli yükseldiği bir dönemde memnun olduğumuzu önümüzdeki dönemde de çevreye katkı sağlayan başka projeler için araştırmalarımızın devam ettiğini belirtebilirim.

Mehmet Kazangil
NSK Group İcra Kurulu Başkanı