Teklif Listesini Temizle
Teklif Listesine Git
tr
Profesyoneliz Ama Aynı Zamanda Ağabey Kardeş Gibiyiz

Profesyoneliz Ama Aynı Zamanda Ağabey Kardeş Gibiyiz

NSK’da takım liderliğine giden yolculuğunu anlatan Nazif Aytekin “NSK Group’a ilk başladığım yıllarda matkaplarda çalışıyordum sonra işleri öğrendikçe kademe kademe atlayarak takım lideri oldum. Yaklaşık 15 yıldır takım liderliği yapıyorum.” diyor.
Yaptıkları ürünleri sıfır hatalı ve kaliteli yapmaya çalıştıklarını belirten Aytekin çalışma sistemlerini şöyle anlatıyor: “Tam bir ekip çalışması yapıyoruz. Tertip ve düzene önem veriyoruz. Planlama bize malzemeyi getiriyor. Biz oradan CNC tezgahlarımıza yüklüyoruz. Bunun için belirlenmiş depolarımız var. O depolara getirip listeye göre bakıyoruz. Sıralama nasılsa ona göre tezgahlarımızı yönlendiriyoruz.”
Uzun yıllar aynı şirkette çalışmanın sırrını anlatan Nazif Aytekin “NSK Group ailesi çalışanlarına ve insanlara değer veriyor ve böyle olduğu içinde çalışanlar olarak uzun yıllar buradayız. Burada çalışan birçok arkadaşımız vardır benim gibi 10 - 20 senedir burada çalışan… Yeni gelen arkadaşlara da bundan bahsediyoruz. ” diyor.

 


 

“Abi kardeş gibiyiz”

Çalışanlar arasındaki ilişkiden söz eden Aytekin “Burada herkes birbiri ile rahat iletişim kurabilir. Yani ben takım lideriyim, benim müdürüm var veya bir başkası operatör böyle bir ayrımımız asla yok. İşimizi yaparken profesyoneliz ama aynı zamanda ağabey kardeş gibidir çalışma arkadaşlarımızla aramız. Bir hata olduğunda birbirimizi uyarırız. Her türlü sorunda birbirimize yardımcı oluyoruz.”


Önce iş güvenliği

NSK Group’un iş güvenliğine çok önem verdiğini belirten Aytekin “Yeni gelen arkadaşlara iş öğretirken öncelikle kendilerine iş güvenliği açısından nelere dikkat etmeleri gerektiğini söylüyoruz. Bunlarla ilgili eğitim veriyoruz. Karşılaşabilecekleri her türlü sıkıntıyla ilgili bilgilendiriyoruz. Pozitif yaklaşmaya çalışıyoruz. Yaptığı hata sonucunda hem kendisine hem şirkete zarar verebileceğini açıklıyoruz.” diyor.

“Ustam beni çok etkiledi”

Takım lideri olarak göreve ilk geldiği günlerdeki korkularından bahseden Nazif Aytekin “Takım lideri olduğumda bu işi yapabileceğimi düşünemiyordum. Bir ustam vardı o beni çok cesaretlendirdi; ‘Sen bu işi yaparsın’ dedi. Ondan çok etkilendim ama takım lideri olduğumda stresten uyuyamıyordum.” diyor.

“Ürünlerimiz dünyanın her yerinde”

NSK Group bünyesinde çalışmanın yanında bir ürün ortaya çıkarmanın da keyfini yaşadığını belirten Aytekin şöyle konuşuyor: “Ürettiğimiz ürünün dünyanın her yerine satılması çok gurur verici bir durum. Burası çok köklü ve kaliteli bir fabrika bunu gelen tüm arkadaşlarımıza da anlatıyoruz. Severek işimizi yapıyoruz bunun sonuncunda da çalışma hayatımızda ilerliyoruz.”

“NSK Group bana çok şey kattı”
 

NSK Group bana artı bir değer kattı diyen Nazif Aytekin ‘Ben mesleğimi burada öğrendim. Buraya ilk geldiğimde iş hakkında bir fikrim yoktu.”diyor. Şirketin çalışanlarına birçok imkan sağladığını da söyleyen Aytekin şöyle devam ediyor: “Motivasyonumuz açısından birçok etkinlik düzenleniyor. Aile şenlikleri, iftar yemekleri, hediye çekleri… Bunun yanında şirketimiz çocuklarımıza da eğitim bursu sağlıyor.”

Aileniz ve özel yaşamınızdan bahseder misiniz?

Evli ve üç çocuk babasıyım. Üç kızım var. Kızlarım çok azimli ve çalışkan. Büyük kızım üniversiteyi tamamladı hemşirelik yapıyor. Diğer kızım ablasının yanında üniversite okuyor. Eşim ev hanımı. Futbolu çok severim, Karacabey Spor’un maçlarını kaçırmam. Bunun yanında boş zamanlarımda balık tutmayı da severim.